Právě provádíme úpravy webu. Některé funkce mohou být dočasně omezené. Děkujeme za pochopení!
×

Omega-3 nenasycené mastné kyseliny

Omega-3 nenasycené mastné kyseliny jsou látky, které mají velký přínos pro lidský organismus – i proto se jim přezdívá „zdravé tuky“. Účastní se celé řady metabolických procesů a je základním stavebním prvkem buněčných membrán. Průzkumy ukázaly, že omega-3 kyseliny účinně chrání tělo před oxidativním stresem a záněty, podporují funkci mozku, snižují hladinu cholesterolu a riziko srdečních chorob a zároveň se starají o zdraví cév. Tělo si je nedokáže vyrobit samo, a proto je potřeba jíst potraviny, které tyto kyseliny obsahují. Jedná se například o ryby (losos, sardinky, makrela), rybí olej, lněná, chia nebo konopná semínka, vlašské ořechy, a také řepkový nebo sójový olej.

Více informací