Proč jsou OM-X® probiotika výrazně účinnější než běžná probiotika?
Na fotografii je zachycen hlavní vědecký výzkumný pracovník Dr. Muneaki Takahata, Ph.D.stojící za víc než 10 publikacemi popisujícími účinky OM-X®. (Některé z jeho publikací můžete nalézt po zadaní jména v kombinaci se slovem „research“ např. na portálu Research Gate)
Japonská probiotika OM-X® byla vyvinuta před více než 30 lety. Přesto, pokud se budeme bavit o jejich účinnosti, musíme je zařadit nejen do úplně jiné ligy než běžná probiotika, ale do jiné úrovně než jakákoli jiná dnes dostupná probiotika, a to nejen v ČR ale celosvětově. Takové tvrzení se může zdát jako ambiciózní. Podívejme se ale blíže na to, zda je oprávněné. Niže vypisujeme několik klíčových parametrů, které ho dle našeho názoru potvrzují a zároveň osvětlují výjimečnou účinnost probiotik OM-X®.
Okamžitě účinkující postbiotika
OM-X® probiotika Dr. Ohhira® jsou vyráběna 3-5letou* fermentací 14 druhů rostlin, což je činí extrémně bohatým zdrojem postbiotik. Každá kapsle obsahuje více než 500 druhů těchto látek (včetně butyrátu, kyseliny fulvové a dalších látek podporujících rovnováhu mikrobiomu).
Postbiotika jsou jedním z klíčových rozdílových parametrů ve srovnání s jinými probiotickými doplňky. Jsou vedlejším produktem života probiotických bakterií a právě ony stojí za velkou částí účinku jakýchkoli prospěšných bakterií. U OM-X® probiotik nemusíte čekat, kdy nebo zda budou probiotika schopna taková postbiotika vytvořit. Tyto metabolity jsou již součástí kapsle, což zajišťuje rychlý účinek.
* OM-X® probiotika standard jsou vyráběna 3letou fermentací, zatímco OM-X® probiotika deluxe jsou vyráběna 5letou fermentací.
12 specifických bakteriálních kmenů přizpůsobených trávicímu traktu
3-5letá kaskádová fermentace je časově náročný a nákladný proces. Nebyla ale zvolena náhodou. Tento proces má za cíl jednak „vyrobit“ zmíněná postbiotika, ale také svým způsobem „vytrénovat“ (nejedná se ale o trénink ale spíše evoluční výběr) prospěšné bakterie tak, aby se naučili schopnosti koexistence s ostatními bakteriemi, získali vyšší životaschopnost a byly schopny lépe fungovat v prostředí trávicího traktu.
Tento evoluční proces má tedy za cíl vybrat z počátečního ohromného množství (odpovídá cca 320 miliardám bakterií na jednu kapsli) ty nejschopnější bakterie a vytvořit ta nejúčinnější a zároveň bezpečná probiotika. Získáme tak několik set milionů až miliardu „vytrénovaných“ bakterií. Ty bakterie, které neprošly spravedlivým filtrem přirozeného výběru ale nepřijdou nazmar, poslouží jako cenná postbiotika.
Unikátní fermentovaná forma prebiotik
Prebiotika mohou být pro některé lidi problematická kvůli své nestravitelnosti. Obsah kapslí OM-X® probiotik však tvoří fermentovaná pasta vyrobená z najemno rozmělněných rostlinných složek, která není dráždivá ani pro velmi citlivý trávicí trakt. Tímto způsobem dostanete všechna pozitiva prebiotik, která jsou cennou potravou nejen pro probiotika obsažená v kapsli, ale také pro prospěšné bakterie již žijící v trávicím traktu, a to vše bez obvyklých úskalí spojených s prebiotiky.
Kombinace prebiotik, probiotik a postbiotik
V jedné kapsli OM-X® dostanete kombinaci prebiotik, probiotik a postbiotik. Jak jsme uvedli výše, každá z těchto složek je navíc ve výjimečné formě a zpracování. Toto trio se navzájem podporuje a doplňuje a právě tato vzájemně se posilující kombinace (prebiotika slouží jako potrava probiotik, probiotika vytvářejí postbiotika, postbiotika vytvářejí vhodné prostředí pro život probiotik atd) je klíčem k výjimečné účinnosti OM-X® probiotik.
Patentovaná kapsle
OM-X® probiotika jsou uzavřena v patentované třívrstvé kapsli vyvinuté společnosti FUJI Capsules, která se rozpustí až v tlustém střevě. Tato technologie zajišťuje, že probiotika přežijí průchod žaludkem i kontakt se žlučí. Obdobný mechanismus zajišťující dopravení bakterií v neporušeném stavu až do střevního traktu je zásadní a měl být nezbytnou součástí jakýchkoli probiotik.
Bez nutnosti skladování v ledničce
Bakteriální kmeny v OM-X® jsou teplotně odolné, běžné skladování se doporučuje do 25°C ale produkt zůstává účinný i při teplotách okolo 30°C, což je výhodné pro běžné používání a zejména pak pro cestování.
Podpořeno klinickými studiemi
Účinek OM-X® probiotik je podložen více než 20 klinickými studiemi, které potvrzují jejich mimořádnou efektivnost.
Mezinárodně oceňovaný produkt
OM-X® probiotika vyvinul uznávaný japonský mikrobiolog Iichiroh Ohhira. Produkt získal mnohá ocenění nejen v Japonsku, ale i v dalších zemích. V Japonsku a USA je dohromady 16 násobným držitelem ocenění Best of Supplements hned v několika kategoriích vyhlašovaných časopisem Better Nutrition. Dále je držitelem ocenění jako Clean Choice Awards, Taste For Life Essentials, Alive a dalších.
Na základě výše uvedených argumentů považujeme za oprávněné označit OM-X® probiotika jako zcela výjimečná. O jejich mimořádné účinnosti se však musíte přesvědčit sami.